beats by dre cheap

Znameniti imam, kog je dova siromaha izbacila iz mesdzida

                                    

                                        U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

        Davno ti ne pricah pricu iz vremena davnih. Posebno volim da te slovom vratim u vrijeme imama Ahmed bin Hanbela, r.a. Slovima koje nizem u tespihe rijeci, otvoricu ti vrata jednog mesdzida u kom je imam Ahmed planirao da prenoci, jer drugog konaka nije imao.
        Putovao je, noge ga donijele u grad nepoznat. Tek sto je pokusao zaspati, dodje cuvar mesdzida i upozori ga da ne smije spavati tu. Imam mu objasni da drugog konaka nema, ali ga ovaj ne htjede razumjeti, vec ga stade vuci ka izlazu.
 
        Vani, dok su se prepirali, naidje jedan covjek i upita sta se desava. Imam Ahmed mu objasni, a on ga pozva svojoj kuci na konak. Covjek bjese lokalni pekar, pripremao je tijesto za hljeb.
           
         Uz put, imam primijeti da covjek mnogo izgovara tesbih i istigfar. Kad se jutrom probudio, upita ga: “Jesi li vidio kod sebe kakve tragove tesbiha”?
          
       Pekar pognute glave, skromno odgovori: “Sve sto zamolim Allaha uslisa mi, samo mi je jedna dova do sad ostala neuslisana”. Ahmed upita: “A koja je to dova”? Covjek odgovori: “Da vidim imama Ahmed bin Hanbela”!
           
      Imam na to rece: “Ja sam Ahmed bin Hanbel, i tako mi Allaha, izbacen sam iz dzamije da bih tebi bio doveden, i evo svaka tvoja dova je primljena”.

Fragrant memories
http://fragrant.blogger.ba
19/03/2009 18:30