beats by dre cheap

Tragovi na licu zime

               

                                      U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

           
           Zima potraja, i htjedoh da na njenom bijelom licu ostavim trag sjecanja. Uvijek je bila olicenje ciscenja, pokrivanja svega mnogobojnog bijelim ledenim kefinima cistote.
A moj Dunjaluk to cesto ne zeli da takvim vidi. Moj dunjaluk je starac sijedi. Starost je kosu i bradu njegovu ucinila bijelom. Rado bih mu rekao: “Starce, pobijelio si, a bijelo najmanje trpi necist, bjelilo tvoje brade ne trpi crnilo grijeha u koje me vodis”.
 
           Kad se pred tobom otvori bijelo prostranstvo, neki skriveni nagon pokrene te da ostavis traga.
          Trag koji bih ostavio na licu zime, prenose od Poslanika, s.a.v.s. Pred vjerne ashabe jednog dana zabode tri stapa, jedan za drugim. Upitni pogledi ashaba bjehu razmijenjeni. On, s.a.v.s., im odgovori sta je koji stap.
 
Prvi – insan, drugi edzel,  treci – emel. (kao sto ti nevjesto nacrtah)
 
          Prvi stap si ti, covjece. Drugi je tvoj smrtni cas. Treci je tvoja nada. Nikada neces stici do svih svojih nada, a da te ne susretne tvoj edzel, u tajni odredjenja skriveni cas smrtni.
Neces doci do tvog emela a da te ne pretekne edzel. Zato se ne nadaj da ces upotpuniti i pecat staviti na sva svoja nadanja.
                        
              Gospodaru moj, zahvaljujem ti hvalom koja samo Tebi prilici! Zahvaljujem ti mojim zadovoljstvom odlukom Tvojom,  jekinom mojim u mudrost Tvoju, radoscu mojom zbog Obecanja Tvog, strahom mojim od upozorenja Tvog!
 
 

Fragrant memories
http://fragrant.blogger.ba
14/03/2009 07:45