beats by dre cheap

Snovidjenje budnog

                              U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

 

Prijatelju moj,

 

volio bih da te zamolim,

da oprostis moj zaborav.

Htjedoh reci, zaboravi gresku moju,

a nemoj me greskom zaboraviti...

 

              Sjetih te se zeljom da sa tobom podijelim gubitak. Gubitak onog sto se ne moze nadomjestiti...

 Ovaj svijet nije imao veceg gubitka od odlaska najboljeg stvorenja sto je na njemu zivjelo.

Muhammed, s.a.v.s...

            Odlaskom njegovim nije bilo zamjene koja bi mogla nadomjestit njegov mubarek lik sahabijama vrlim. Osmjeh kojeg se stidio nur punog mjeseca, spojene obrve, korak siguran, suza srebrom cistote topljena, rumenilo fitretskog stida, pecat poslanstva na plecima... Ko ikada moze reci, doci ce neko ko ce te zamijeniti, ya Resulallah?!

 

         Velim ti prijatelju, oci su te koje ugledaju, a srce je to koje zavoli. Ono i pati kad ocima nestane ljepote koju ugledase.  

 

        I sam znas da Omer, r.a., hrabri Omer, nije zelio povjerovati da se dusa Miljenika, s.a.v.s., vratila Onom sto joj dade misiju. Plamena sablja Omerova istrgnuta je prijetnjom da ce posjeci svakog ko izgovori da Muhammeda, s.a.v.s., vise nema...

 

       Kad ga je ebu Bekr, r.a., urazumio rijecima Objave, boli nije nestalo. Sablja se vratila svojim koricama, ali je srce ostalo povijeno u kefinima ceznje za voljenim sto ga oci vise na Dunjaluku gledati nece.

 

Dodjoh ti veceras prijatelju, da ti predam rijeci ceznje Omerove:

"Allahov Poslanice, ako je palmin panj jecao od tuge sto si ga ostavio, kakav je tek nas jecaj za tobom..."

 

      Nemoj prijatelju moj nikada izgubiti iz vida ko je bio Vjerovjesnik nas, s.a.v.s. Pogledaj jos jednom velicinu ljubavi klesanu sabljom Omerove duse:

 

"Allahov Poslanice, i ako si kratko zivio(63 godine), slijedilo te je mnogo vise ljudi nego sto je slijedilo Nuha, a.s., i ako je dugo zivio (950 godina)".

 

 

          Allahu moj, ti si ljubav, i od Tebe je sva ljubav. Tako ti Tvoje ljubavi prema Miljeniku Tvom, podaj salawat dusi mu mirisnoj....Smiluj se na nas Samilosni, i daj da se sa njim susretnemo, pa da nas on povede susretu sa Tobom!

 

Fragrant memories
http://fragrant.blogger.ba
16/12/2008 01:20