beats by dre cheap

Qamerun munir

                                        
                                        U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
              
                     "Ako ne mozes zadrzati snove unutar sebe
               Prostri svoje srce sirinom okeana..."
            
                Od prilike ovakve bijahu rijeci pjesnika sto ih nedavno cuh nad Bosforom.
 
             
               A moj san veceras, ociju budnih tisinom neba, zvucao bi ovako:
 
            
               Koliko li je luka ispratio mjesec koji veceras posmatram? Koliko li je krovova, dolina i orlovih gnijezda na zubatim liticama okupao bijelim svjetlom lica svog? Koliko je pogleda na sebe skrenuo, gordo titrajuc` sjajem svojim: “Znamenje sam, znamenje mog Stvoritelja”?
           
             Zadivljuje saznanje da, mjesec svjetlom umiva i lica cije su oci pred njim sklopljene, oci sto ga ne zele vidjeti. I one sto od njega glave okrenu, on jednako obasipa nurom, a sopstvena sjena koju ne mogu sakriti niti od nje pobjeci, dokaz je protiv njih.
            Nekad su imami sa hutbe, donoseci salawat i selam na Allahova Poslanika, s.a.w.s., govorili: “Nuru-nuri we bedrul-budur”svjetlo Svjetla i najljepsi pun mjesece”. 
 
           I ako bi se mjesec stidio svog svjetla pred njegovom, s.a.w.s, ljepotom, Muhammed je bio poput mjeseca. Jednako blistao, grijao duse, prodirao u zindane kamenih srca. I danas je tako. Zatvarali oci pred njim ili ne, on je jednako tu. Sija svjetlom svog Gospodara. Otvara kapije srca uputom koju je donio. Kako cesto sa zarom znamo reci: “Ziv je, u srcima nam.”
           
           I ako cu veceras prostirati srce sirinama okeana, ucinit cu to radi molbe jedne. San mi je veceras - salawat i selam neprekinuti:
 
         “Gospodaru, brojem svega sto je obasjao mjesec kojeg gledam, neka je salawat i selam na Tvog miljenika, Muhammeda, sina Abdullahova”.
 

Fragrant memories
http://fragrant.blogger.ba
19/07/2008 01:52